Anasayfa

Kitapi Karneleri hazırlandı

5 years ago
Hasan Civelek

Büyük bir titizlikle hazırladığımız Kitapi Karnesi çalışmasını 10 Ocak itibariyle tamamlayıp duyurduk. Pek çok kütüphanede karneler basıldı ve okul karnesi ile birlikte öğrencilere verilmek için bekliyor. Fotoğraflar geldikçe onları sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Bu çalışmayı yaptığımızda şunu farkettik ki aslında biz geçmişe yönelik de karne oluşturabiliyoruz. Çünkü elimizde geçtiğimiz 3.5 seneye ait veri var. Biz de üşenmeyip geçmiş dönemlerin de karnesini oluşturduk. Öğrenci üyelerimiz "Karne" menüsü altından hem bu dönem hem de geçmiş dönem karnelerine ulaşabilirler.

Elimizde bu kadar veri varken biz de bunları bir infografik halinde insanlarla paylaşalım istedik ve bu yazıda gördüğünüz çalışmayı yaptık. Bu infografik sadece bu dönemi içeriyor.

Grafiğe baktığımızda yaklaşık 4 aylık bir dönemde 69 ildeki 369 okul kütüphanesinde 36 bin 702 öğrencinin toplam 127 bin 590 kitap okuduğu görülüyor. Dolayısıyla öğrenci başına ortalama 3.48 kitap okunduğunu ortaya çıkıyor. Yani 4 aylık bir süreçte toplam 4 kitap bile etmiyor maalesef. Uzun lafın kısası ortalama 111 sayfalık bir kitabı bir ayda anca bitirebiliyoruz. Bu da günde 3-4 sayfa anca okuyoruz demek oluyor.

Kitap okunma sayılarının sınıflara göre dağılımından şu ortaya çıkıyor ki %60'lık en büyük dilimi 5-6-7-8. sınıflar oluşturuyor. Sonra kabaca %20'luk dilimde lise öğrencileri kalan %10'luk dilimde de ilkokul öğrencileri bulunuyor.

Grafiğin HTML versiyonuna şu adresten ulaşabilirsiniz:

https://infograph.venngage.com/ps/56neMlkEleg/2018-2019-1-dnem-kitapi-karnesi

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.